Terug in de tijd op de Winterfair in Dickensstijl!

Op 29, 30 november en 1 december en op 5, 6, 7 en 8 december 2018 is de Beeldentuin in Garderen, waar ook ieder jaar ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn plaatsvindt, omgetoverd tot een prachtig en sprookjesachtig decor waarin je terug gaat naar het Engeland van 1850. Dit jaar wordt de Winterfair alweer voor de negende keer georganiseerd. Niet voor niets, want de sfeer is geweldig. Laat je verrassen door allerlei personages uit de boeken van Charles Dickens, waarbij zelfs de mensen achter de kramen zijn gekleed in Dickens-stijl. Luister naar de verschillende koren, ga terug in de tijd met de accordeonist, bekijk oude ambachten die worden gedemonstreerd en ruik die heerlijke geur afkomstig van vuurkorven en gepofte kastanjes. Bezoek één van de vele kramen of ga naar de expositieruimte waar je de Nachtwacht, het beroemdste schilderij van Nederland, op ware grootte kunt bewonderen. Ook zijn nog zandsculpturen te bewonderen in het gezellige hofje met allemaal winkeltjes. Kijk door de etalages en zie diverse taferelen van het thema 2018 “Hollandse Meesters” in zand.

Inspiratie opdoen!

Meer dan tachtig gezellig verlichte tenten, kraampjes en stands met inspirerende producten vind je zowel binnen als buiten op de Winterfair. Tel daarbij de winkels op die te vinden zijn in het hoofdgebouw met haar oude gevels (zie hieronder ook De Beeldentuin), waarin compleet ingerichte kamers schuilgaan met de leukste producten en ideeën voor in je eigen huis. Allemaal hebben ze een eigen thema of merk. Zo zijn er de merken Riverdale, PTMD, Zusss (ook kleding) en Countryfield. Even op adem komen? In Brasserie-lunchroom Rozentuin, waarbij je wordt bediend door onder andere mensen met een verstandelijke beperking, staan lekkere winterse gerechten voor je klaar. Neem een Glühwein, een erwtensoep of een kopje chocolademelk met een oliebol met poedersuiker en het ultieme wintergevoel is compleet… Ook op het overdekte en sfeervolle winterterras ben je natuurlijk van harte welkom voor een winterse versnapering!

Weer of geen weer

De donkere dagen voor Kerst spelen zich toch voornamelijk binnen af. Een dagje weg in de buitenlucht is dan een welkome afwisseling. De Winterfair in Dickenssfeer is dan hét ideale dagje uit voor jong en oud! Buiten gebeurt er werkelijk van alles. En… vanaf het terrein loop je zo de Veluwse bossen in voor een winterse wandeling. Ook de dieren bij de schaapskooi laten zich natuurlijk horen en hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Mocht het toch regenachtig zijn, dan vermaak je je ook binnen, want daar is volop te zien en te doen.

Lunchroom De Rozentuin

Lunchroom de Rozentuin

U kunt bij lunchroom de Rozentuin genieten van koffie gebak, lunch of gewoon een drankje met een hapje. Tijdens de winterfair hebben wij een aangepaste menukaart met winterse gerechten. Hierbij de menukaart van Lunchroom de Rozentuin, tijdens de winterfair. We zien u graag in de Rozentuin!

De Beeldentuin

Beeldentuin Garderen

De Beeldentuin is met het nostalgische showroomdorp, de plaats om ideeën op te doen om uw huis en tuin leuk aan te kleden. Voor de tuin een groot assortiment tuinbeelden en andere decoraties. Voor het huis diverse decoraties van onder andere de merken Riverdale, PTMD, Jet by Ter Steege, May Collection, Zusss, Mathilde M., Countryfield en nog veel meer.

’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Zandsculpturen2

’t Veluws Zandsculpturenfestijn is een jaarlijks terugkerend evenement. Het seizoen 2018 met het thema “Hollandse Meesters” is inmiddels voorbij, maar tijdens de winterfair zal nog een klein deel van de zandsculpturen te zien zijn. Volgend jaar is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn weer geopend vanaf 12 april met het thema “Reis om de Wereld”.